Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Marcel Răducan, brat la brat…

Marcel Răducan, brat la brat cu Vasile Ursu

 Un ex-ministru comunist şi un nou ministru PD-ist s-au strâns frăţeşte în braţe, după ce premierul V. Filat a anunţat în Parlament că Alianţa va lupta cu corupţia.

 După instituirea în funcţie a noului Guvern, depunerea jurământului şi felicitările de rigoare din partea preşedintelui interimar al R. Moldova M. Ghimpu, miniştrii au fost anunţaţi să meargă fiecare prin ministerele pentru care au fost nominalizaţi şi să preia funcţiile. Prima şedinţă de guvern a fost convocată pentru azi, 22.00.

Maşinile guvernamentale au făcut imediat coadă pe N. Iorga, la ieşirea din Sala de protocol, îmbarcându-şi miniştrii. Sub ochii presei, făcându-şi reciproc câte o baie cleioasă de zâmbete şi pupâturi, proaspătul ministru al Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, M. Răducan a fost preluat într-o maşină de serviciu de la Ministerul Construcţiilor de către Vasile Ursu, ex-primar interimar al comuniştilor la Primăria Chişinău în perioada 2005-2007, Ministru la Transporturi şi Drumuri în 2007-2008, iar după ce a pus pe brânci ramura – trecut viceministru la Construcţii. Surse din mediul parlamentar susţin că Răducan şi Ursu au afaceri în comun de mai multă vreme.

Va fi corupţie mai departe în Ministerul Construcţiilor? Vasile Ursu, în tot cazul, nu a lăsat niciun pic de îndoială că nu va fi şi mai departe viceministru, de data aceasta al lui M. Răducan.